Kestanenin dış kabuğunun yenip yenmeyeceği konusunda düşündüğümde, sert yapısının sindirim açısından zorluk çıkarabileceğini hemen anlıyorum. Ancak yine de bazı besin bileşenleri içermesi ilginç değil mi? Antioksidanlar ve lifler gibi yararlı maddelerin varlığı, dış kabuğunu kullanma fikrini biraz daha cazip kılıyor. Fakat bu kabuğun tüketimiyle ilgili riskleri göz ardı etmemek gerek. Kendi deneyimlerime dayanarak, bir şeyin sağlığa faydalı olduğuna dair bir kanıt yoksa, risk almamak en iyisi. Diğer yandan, kestanenin iç kısmının daha sağlıklı bir seçenek olduğunu düşünüyorum. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?
Kestanenin dış kabuğunun yenip yenmeyeceği konusunda düşündüğümde, sert yapısının sindirim açısından zorluk çıkarabileceğini hemen anlıyorum. Ancak yine de bazı besin bileşenleri içermesi ilginç değil mi? Antioksidanlar ve lifler gibi yararlı maddelerin varlığı, dış kabuğunu kullanma fikrini biraz daha cazip kılıyor. Fakat bu kabuğun tüketimiyle ilgili riskleri göz ardı etmemek gerek. Kendi deneyimlerime dayanarak, bir şeyin sağlığa faydalı olduğuna dair bir kanıt yoksa, risk almamak en iyisi. Diğer yandan, kestanenin iç kısmının daha sağlıklı bir seçenek olduğunu düşünüyorum. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?
Cevap yaz