Karpuz Kabuğu Reçeli Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Karpuz Kabuğu Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Karpuz Kabuğu Reçeli; karpuz severek tüketilen bir meyvedir. Karpuzun kırmızı kısmının pek çok faydası olduğu gibi karpuz kabuğunun da vücudumuz için pek çok faydası faydası vardır. Karpuzun kabuğu sitrülinin isimli bir madde içermektedir. Sitrülinin kan dolaşımını rahatlatır, antioksidandır ve pek çok kanser çeşidine karşı koruduğu bilinmektedir. Karpuzun antioksidan özelliğinden dolayı yaşlanmayı geciktirdiği bilinmektedir. Karpuz kabuğunu katı meyve sıkacağında karpuzun yeşil kısmını alıp beyaz kısmını dilimleyip sıkarak içtiğimizde daha faydalı olduğunu görmekteyiz. Karpuzun en vitaminli yeri bütün meyvelerde olduğu gibi karpuzun da kabuğudur. Karpuz kabuğu reçeli için karpuzun sert ve yeşil olan kısmı soyulup beyaz kabuğu kullanılmalıdır.


Karpuz Kabuğu Reçeli İçin Malzemeleri

  • Yarım karpuz kabuğu,
  • Beş su bardağı toz şeker,
  • Beş su bardağı su,
  • Bir çorba kaşığı karbonat,
  • Beş adet karanfil,
  • Bir adet limon kabuğu rendesi,
  • Yarım limon suyu,
  • Üç, dört adet limon tuzu,

Karpuz Kabuğu Reçeli Nasıl Yapılır?


Karpuzun kabukları soyulur. Sonra İsteğe göre küp veya ince şerit şeklinde doğranır. Karpuzun kabuğunun içerisinde bulunan kırmızı kısımlar tamamen alınır. Kırmızı kısımları kesinlikle bırakılmamalıdır. Karpuzun kabuğunda kırmızı kısımdan bırakırsak reçel yumuşak olur. Reçelin yumuşak olması istenen bir durum değildir. Bunun için tamamen alınmalıdır. Daha sonra doğramış olduğunuz karpuz kabuklarını tencereye koyuyoruz içerisine üzerine geçecek şekilde su ilave ediyoruz. Üzerine karbonatı ilave edip iyice karıştırıyoruz. Bir gece buzdolabında bekletiyoruz. Ertesi gün karpuzun suyunu süzüp bol suyla yıkıyoruz. Yıkama işleminden sonra karpuzun üzerini geçecek şekilde tekrar su koyuyoruz ve iki dakika kaynatıyoruz. Kaynatma işlemi tamamlandıktan sonra suyunu süzüyoruz. Kaynatma işlemi iki dakikayı kesinlikle geçmemelidir. Daha sonra geniş bir tencereye karpuz kabuklarını, suyu, toz şekeri, limon kabuğu rendesini, karanfilleri koyuyoruz. Ocağı orta ateşte ayarlayıp kaynayana kadar pişiriyoruz. Kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte karpuz kabuklarını şeffaf ulaşıncaya kadar pişirmeye devam ediyoruz. Son olarak limon suyu ve limon tuzunu ilave ediyoruz. Sonra da beş dakika daha kaynatılıp ocaktan alıyoruz. Ocaktan aldığımız karpuz kabuğu reçelini soğumaya bırakıyoruz. Soğuduktan sonra kavanoza boşaltıp buzdolabında muhafaza ediyoruz.

Afiyet olsun.

Karpuz Kabuğu Reçeli Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Mandalina Kabuğunun Faydaları?

Mandalina Kabuğunun Faydaları?

Turuncu ve sarı renklerde olan mandalina, turunçgiller ailesinin bir üyesidir. Özellikle kış meyvesi olan mandalina bol sulu ve etli bir meyvedir. Ilıman iklimleri seven bu [...]

Yara Kabuğu Belirtileri ve Tedavisi

Yara Kabuğu Belirtileri ve Tedavisi

Yara Kabuğu, Herhangi bir sebepten dolayı vücut derisinde bir yara oluştuğunda yara açıkken mikro organizmalardan korunması için yara üstü sert bir şekilde kan pıhtıl[...]

Soğan Kabuğu Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Soğan Kabuğu Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Soğan kabuğu, çeşitli sağlık sorunlarının rehabilitasyonunda çok mühim bir tesire sahiptir. Mesela soğan kabuğu kalp damar sistemi amaçlı çok faydalıdır. Soğan ka[...]

Fındık Kabuğu Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Fındık Kabuğu Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Fındık Kabuğu; Fındık, yuvarlak şekilde, yaprakların kenarları çift dişli olan, ucu sivri bir bitkidir. İki türü vardır. Çiçekleri yapraklardan hemen önce ilkbahar[...]

Kabuk Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Kabuk Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Kabuk, bir şeyi örten, kaplayan, sert yapısı ile koruyan, bazı durumlarda besleyen olarak bilinir. Tıp, zooloji, gökbilim gibi alanlarda kabuk aynı anlam ile kabul görmekt[...]

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6