kabuk.gen.tr
kabuk

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar  









Kabuk Tarçın

Kabuk tarçın, Tarçını tatlılarımızı ve sıcak içeceklerimizi lezzetlendirmek için kullanıyoruz. Tarçını keklerinize, salep gibi içeceklerin üzerine ya da aşürelerin üzerine koyup tüketebilirsiniz. Çok sağlıklı ve hoş kokuludur. Tarçını kabuk halinde ya da toz halinde kullanabilirsiniz. Cilt yağlanmasını önleyen, sindirim sistemini düzenleyen, kan şekerini kontrol altına alan mucize baharat çeşitlerinden biridir. İnsan sağlığı için çok faydalıdır. Tarçın, daha pek çok şeye iyi geliyor. Sivilce oluşumunu önler son derece sağlıklı bir baharat olan tarçın, sivilce gibi cilt sorunlarıyla savaşır. Tarçında antibakteriyel ve antimikrobiyel özelliği bulunuyor. Bu sayede tarçın, ciltteki bakterileri temizler ve sivilce çıkmasını önler. Kemik sağlığı için önemlidir. Kalsiyum içerir. Kalsiyum emiliminin sağlanmasına yardımcı olan manganezi içeren tarçın, kemik oluşumuna yardımcı oluyor ve bağ dokusunu iyileştirir. Kemik ağrılarını iyileştiren tarçını günde bir bardak çay şeklinde tüketebilir. Tarçın yaşlanmayı önler. Tarçın güzelliğine güzellik katar. Tarçın, cilt gençleşmesinde önemli yeri vardır. Tarçın yedi farklı antioksidan içerir. Sağlıklı yeni hücre oluşumunu destekler ve antioksidanlar, serbest radikallere karşı savaşarak cildin genç kalmasını sağlar. Günde bir bardak tarçınlı çay içmek için artık çok güzel bir sebebimiz var demektir.

Kabuk tarçının sağlığa faydaları:

Tarçın kasları rahatlatır ve güçlendirir. Tarçının aromatik kokusu ve antienflamatuar özelliği, kas ağrılarının iyileşmesinde önemli bir görev üstlenir. Tarçın, yağa bağlı olarak görülen kas ağrılarına iyi geliyor. Tarçın yağı ile ağrıyan yerlerinize masaj yaparsanız, ağrılarınızın azaldığını göreceksiniz. Kendinizi gergin ve stresli hissettiğiniz günlerde küvetinizi suyla doldurun ve içine bir kaç damla tarçın yağı ve bal damlatın. Daha sonra ılık su ve bu karışım sizi rahatlatacaktır.
Hafızayı güçlendirir ve kuvvetlendirir. Alzheimer hastalığına iyi geliyor ve tarçının beyin sağlığını için faydalıdır. Kan şekerini kontrol altına alır. Canınız sürekli bir şeyler yemek istiyorsa ve kendinizi tatlı yeme isteğinden kurtulamıyorsanız, mutlaka tarçın tüketmelisiniz
Kabuk Tarçın

Kan şekeri seviyesini kontrol altına alıyor ve aniden ortaya çıkan tatlı krizlerini önlüyor. Faydalarını saymakla bitmeyen tarçını herkesin kullanması gerekiyor. Çocuklar için de çok faydalıdır. Çocuklarınızın sütlü tatlıların üzerine ekleyerek de yedirebilirsiniz. 

Tarçın kendinizi yorgun hissetmenizi önlüyor. Tarçın soğuk algınlığı ve nezle gibi hastalıklar için doğal bir ilaçtır. Yarım çay kaşığı tarçın ve bir çay kaşığı balı karıştırarak günde 2-3 kez içmek faydalıdır. Bu karışımı hem soğuk algınlığını hem de öksürüğü önlüyor. Sinüzite bağlı baş ağrısını için de tarçın oldukça iyidir. Bir bardak suyun içine biraz tarçın koyup başınızın ağrıyan yerine sürüp 20 dakika bekletin. Ardından ılık su ile yüzünüzü durlayın. Bu işlemden sonra kendinizi daha iyi hissedeceksiniz. Ayrıca tarçın ayaklarda oluşan mantar enfeksiyonlarını önler. Ayağınızdaki mantarlar tamamen temizlenene kadar her gece ayağınıza sürün. Doğal bir kürdür. Ayrıca tarçın yağı, ayaklarınızın kokusunu alır ve mis gibi kokmasına da yardımcı oluyor. Sağlık için kullanılan tarçın aynı zamanda doğal bir dezenfekte olarak da kullanılır. Antibakteriyel özelliği bulunan tarçın ile evdeki böcekleri yok etmek için kullanalabilirsiniz. Evinizde her hangi bir bölgesinde böcek görürseniz, suyla karıştırınız  tarçını o bölgelere sıkabilirsiniz.

Kabuk tarçın çayı Malzemeleri,
  • 5 tane çubuk tarçın,
  • 2 su bardağı su,
  • 1 yemek kaşığı bal ya da toz şeker,
Kabuk tarçın çayının yapılışı,

Küçük bir tencerenin içine malzemelerin hepsini koyalım,  karıştıralım ve sonra ocağa koyup kaynatalım. Çay kaynadıktan sonra ocağın altını kısalım. 30 dakika kadar kısık ateşte demleyelim. Demlendikten sonra tarçın çayını ocaktan alalım. Sonra cam bir kavanoza koyalım. Çay bitene kadar dolapta saklayın. Her yemekten önce kavanozdan bir çay bardağı alın ve bir çay bardağı kaynamış su ilave ederek için. Ayriyeten şeker ilavesi yapmadan için. Dilerseniz bal ilave edebilirsiniz. Günde 3 kere yemeklerden önce tüketin. Tarçın çayı açlık hissini azaltıyor. Tokluk hissi veriyor. Diyet yapanlar için çok iyidir.

Yayınlanma Tarihi : 26.2.2016 10:33:57

Kabuk Tarçın Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Kabuk Tarçın"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Kabuk Tarçın Çayı

Kabuk Tarçın Çayı hem kokusuyla hem de yararlarıyla sevilen bir çaydır. Tarçın ağacının kabuğundan elde edilen tarçın kabuk ya da toz şeklinde kullanılabilir. Tarçın baharat olarak kullanılabildiği gibi çok eski zamanlardan beri ç...

Nar Kabuğu Kürü

Nar Kabuğu Kürü, çoğunlukla grip rahatsızlığı hem kış hem de yaz mevsiminde kendini gösterebilen en yaygın hastalıklardan birisidir. Grip özellikle insan vücudunu halsiz ve bitkin düşürdüğü için kişinin hayatını olumsuz bir şekild...

Karpuz Kabuğu Reçeli

Karpuz Kabuğu Reçeli;  karpuz severek tüketilen bir meyvedir. Karpuzun kırmızı kısmının pek çok faydası olduğu gibi karpuz kabuğunun da vücudumuz için pek çok faydası faydası vardır. Karpuzun kabuğu sitrülinin isimli bir madde içe...

Nar Kabuğu

Nar kabuğu, bu meyvenin içeri kadar dışı yani kabuğu da faydalarını saymakla bitiremeyiz. Yapılan araştırmalara göre nar kabuğunun, kötü huylu kolesterolü azalttığı, kalp ve damar hastalarına, meme kanserine, beta hücrelerini a...

Limon Kabuğu Yağı

Limon kabuğu yağı, aslında birçok kişi tarafından bilinmeyen şifa kaynaklarından biridir. Bizler birçok zaman tükettiğimiz limon kabuklarını çöp olarak atmaktayız. Aslında limon kabuğu, en az limonun içeriğinde bulunan faydalar ka...

Limon Kabuğu

Limon kabuğu, günümüzde hepimiz tarafından kullanılan ve kullanıldıktan sonra çöp olarak atılan bir nesnedir. Fakat limonun çöpe atılan bu kısmı, içinde oldukça fazla besin değerleri içermektedir. Bu yüzden limon kabuklarını çöpe...

Ceviz Kabuğu Kürü

Ceviz kabuğu kürü, ceviz lezzetli tadı ve şifa kaynağı bir besin olmanın yanında kabuğunda da büyük faydalar barındırmaktadır. Ceviz içerdiği omega3 ve 6 yağ asitleri ile tam bir mucize besin olup, aynı zamanda demir, çinko, magne...

Yeşil Deniz Kabuğu

Yeşil deniz kabuğu, yeşil deniz kabuğu Sarah Jio ya ait olan bir Romanın adıdır. Bu roman iki bin on beş yılında yayımlanmış olan bir romandır ve üç yüz on iki sayfadan oluşmaktadır. Sarah bu kitabında da her kitabında olduğu gibi...

Limon Kabuğu Reçeli

Limon kabuğu reçeli; reçel çeşitleri içerisinde en güzel kokan reçellerden bir tanesidir. Limon çok değerli bir besin maddesidir. Hem kendisi hem kabuğu şifa kaynağı olan limon ile yapılacak çok fazla yiyecek çeşiti bulunmaktadır....

Ceviz Kabuğu Diş Tartarı

Ceviz kabuğu diş tartarı; Sofralarda sıkça yer verilen, tatlıların vazgeçilmez malzemesi ceviz, içiyle, arsında perde olarak tabir edilen bölümü ve hatta kabuğu da pek çok hastalığın tedavisine destek olmaktadır. Tartar halk arası...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

kabuk, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Mayıs - 2018