Kabuk Tarçın Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Kabuk Tarçın Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Kabuk tarçın, Tarçını tatlılarımızı ve sıcak içeceklerimizi lezzetlendirmek için kullanıyoruz. Tarçını keklerinize, salep gibi içeceklerin üzerine ya da aşürelerin üzerine koyup tüketebilirsiniz. Çok sağlıklı ve hoş kokuludur. Tarçını kabuk halinde ya da toz halinde kullanabilirsiniz. Cilt yağlanmasını önleyen, sindirim sistemini düzenleyen, kan şekerini kontrol altına alan mucize baharat çeşitlerinden biridir. İnsan sağlığı için çok faydalıdır. Tarçın, daha pek çok şeye iyi geliyor. Sivilce oluşumunu önler son derece sağlıklı bir baharat olan tarçın, sivilce gibi cilt sorunlarıyla savaşır. Tarçında antibakteriyel ve antimikrobiyel özelliği bulunuyor. Bu sayede tarçın, ciltteki bakterileri temizler ve sivilce çıkmasını önler. Kemik sağlığı için önemlidir. Kalsiyum içerir. Kalsiyum emiliminin sağlanmasına yardımcı olan manganezi içeren tarçın, kemik oluşumuna yardımcı oluyor ve bağ dokusunu iyileştirir. Kemik ağrılarını iyileştiren tarçını günde bir bardak çay şeklinde tüketebilir. Tarçın yaşlanmayı önler. Tarçın güzelliğine güzellik katar. Tarçın, cilt gençleşmesinde önemli yeri vardır. Tarçın yedi farklı antioksidan içerir. Sağlıklı yeni hücre oluşumunu destekler ve antioksidanlar, serbest radikallere karşı savaşarak cildin genç kalmasını sağlar. Günde bir bardak tarçınlı çay içmek için artık çok güzel bir sebebimiz var demektir.


Kabuk tarçının sağlığa faydaları nelerdir?


Tarçın kasları rahatlatır ve güçlendirir. Tarçının aromatik kokusu ve antienflamatuvar özelliği, kas ağrılarının iyileşmesinde önemli bir görev üstlenir. Tarçın, yağa bağlı olarak görülen kas ağrılarına iyi geliyor. Tarçın yağı ile ağrıyan yerlerinize masaj yaparsanız, ağrılarınızın azaldığını göreceksiniz. Kendinizi gergin ve stresli hissettiğiniz günlerde küvetinizi suyla doldurun ve içine birkaç damla tarçın yağı ve bal damlatın. Daha sonra ılık su ve bu karışım sizi rahatlatacaktır.

Hafızayı güçlendirir ve kuvvetlendirir. Alzheimer hastalığına iyi geliyor ve tarçının beyin sağlığını için faydalıdır. Kan şekerini kontrol altına alır. Canınız sürekli bir şeyler yemek istiyorsa ve kendinizi tatlı yeme isteğinden kurtulamıyorsanız, mutlaka tarçın tüketmelisiniz. Kan şekeri seviyesini kontrol altına alıyor ve aniden ortaya çıkan tatlı krizlerini önlüyor. Faydalarını saymakla bitmeyen tarçını herkesin kullanması gerekiyor. Çocuklar için de çok faydalıdır. Çocuklarınızın sütlü tatlıların üzerine ekleyerek de yedirebilirsiniz.

Tarçın kendinizi yorgun hissetmenizi önlüyor. Tarçın soğuk algınlığı ve nezle gibi hastalıklar için doğal bir ilaçtır. Yarım çay kaşığı tarçın ve bir çay kaşığı balı karıştırarak günde 2-3 kez içmek faydalıdır. Bu karışımı hem soğuk algınlığını hem de öksürüğü önlüyor. Sinüzite bağlı baş ağrısını için de tarçın oldukça iyidir. Bir bardak suyun içine biraz tarçın koyup başınızın ağrıyan yerine sürüp 20 dakika bekletin. Ardından ılık su ile yüzünüzü durlayın. Bu işlemden sonra kendinizi daha iyi hissedeceksiniz. Ayrıca tarçın ayaklarda oluşan mantar enfeksiyonlarını önler. Ayağınızdaki mantarlar tamamen temizlenene kadar her gece ayağınıza sürün. Doğal bir kürdür. Ayrıca tarçın yağı, ayaklarınızın kokusunu alır ve mis gibi kokmasına da yardımcı oluyor. Sağlık için kullanılan tarçın aynı zamanda doğal bir dezenfekte olarak da kullanılır. Antibakteriyel özelliği bulunan tarçın ile evdeki böcekleri yok etmek için kullanalabilirsiniz. Evinizde herhangi bir bölgesinde böcek görürseniz, suyla karıştırınız tarçını o bölgelere sıkabilirsiniz.


Kabuk tarçın çayı Malzemeleri

  • 5 tane çubuk tarçın,
  • 2 su bardağı su,
  • 1 yemek kaşığı bal ya da toz şeker,

Kabuk tarçın çayı nasıl yapılır?


Küçük bir tencerenin içine malzemelerin hepsini koyalım, karıştıralım ve sonra ocağa koyup kaynatalım. Çay kaynadıktan sonra ocağın altını kısalım. 30 dakika kadar kısık ateşte demleyelim. Demlendikten sonra tarçın çayını ocaktan alalım. Sonra cam bir kavanoza koyalım. Çay bitene kadar dolapta saklayın. Her yemekten önce kavanozdan bir çay bardağı alın ve bir çay bardağı kaynamış su ilave ederek için. Ayriyeten şeker ilavesi yapmadan için. Dilerseniz bal ilave edebilirsiniz. Günde 3 kere yemeklerden önce tüketin. Tarçın çayı açlık hissini azaltıyor. Tokluk hissi veriyor. Diyet yapanlar için çok iyidir.

Kabuk Tarçın Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Ananas Kabuğu Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Ananas Kabuğu Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Limon Kabuğu Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Limon Kabuğu Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Karpuz Kabuğu Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Karpuz Kabuğu Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Limon Kabuğu Faydaları Nelerdir?

Limon Kabuğu Faydaları Nelerdir?

Soğan Kabuğu Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Soğan Kabuğu Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Kabuk Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Kabuk Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Kabuk, bir şeyi örten, kaplayan, sert yapısı ile koruyan, bazı durumlarda besleyen olarak bilinir. Tıp, zooloji, gökbilim gibi alanlarda kabuk aynı anlam ile kabul görmekt[...]

Ceviz Kabuğu Çayı Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Ceviz Kabuğu Çayı Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Ceviz Kabuğu Çayı, Bilindiği gibi ceviz sağlığa oldukça faydalı olan bir kuru yemiştir. Birçok kişi cevizi kabuklu olarak alıp tüketir. Ancak kırdığı cevizlerin k[...]

Muz Kabuğu Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Muz Kabuğu Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Muz Kabuğu; Muz meyvesini sarıp sarmalayan ve doğal bir şekilde organik yapıda yer alan bir kabuktur. Muz meyvesi yenilmesinin ardından, nerede ise bütün insanlar, muz kabu[...]

Nar Kabuğu Kürü Tarifi ve Malzemeleri

Nar Kabuğu Kürü Tarifi ve Malzemeleri

Nar Kabuğu Kürü, çoğunlukla grip rahatsızlığı hem kış hem de yaz mevsiminde kendini gösterebilen en yaygın hastalıklardan birisidir. Grip özellikle insan vücudunu h[...]

Salyangoz Kabuğu Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Salyangoz Kabuğu Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Salyangoz Kabuğu, Uzman biyologların yapmış olduğu çalışmalar neticesinde salyangozun dış kabuğu hayvan vücudundaki hücrelerden farklı tiptedir. Bu yapı daha fazla k[...]

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6