Nar Kabuğu Çayı Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Nar Kabuğu Çayı Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Nar Kabuğu Çayı, nar özellikle insan vücudu için yalnızca taneleri değil aynı zamanda kabuğu ile çok büyük yarar sağlamaktadır. Hatta nar kabuğu oldukça güçlü bir antioksidan kaynağıdır. En önemli faydalarından birisi de kanser hastalıklarına karşı koruyucu ve vücutta kötü kolesterolün düşmesinde de oldukça yardımcıdır. Ayrıca nar kabuğu kalp sağlığını korumada en büyük yardımcıdır. Narın kabuğu özellikle grip hastalıklarına, ishal ve dizanteri hastalığına karşıda faydalı bir yiyecektir. Ayrıca nar kabuğu ile hazırlanan çayın içen kişiyi oldukça rahatlatıcı bir etkisi de bulunmaktadır.


Nar Kabuğunun Faydaları Nelerdir?


Nar tüketmek özellikle kış aylarında vücudumuzu bir kalkan gibi koruyarak geçirilebilecek hastalıklara karşı güçlendirerek korunmasını sağlar. Ayrıca nar C vitamini bakımından oldukça zengin olan bir besin maddesidir. Gün içerisinde bir adet tüketilen nar günlük vücudun ihtiyacı olan C vitaminini kolaylıkla karşılayabilmektedir. Kurutulmuş nar kabuğu ile hazırlamış olduğunuz çay özellikle vücuttaki bağışıklık sistemini güçlendirir, sakinleştirici etkisi de bulunmaktadır. Nar kabuğu fosfor bakımından çok zengindir. Kişide eğer menopoz belirtisi var ise bu belirtileri büyük ölçüde azaltmaktadır. Vücudu toksinlerden temizleme özelliğine sahiptir. Eklem ağrısına çok iyi gelir aynı zamanda yüksek miktarda k vitamini içerir ve kemiklerde meydana gelen yorgunluğu da almaktadır. Nar kabuğu özellikle öksürüğün giderilmesinde ve boğaz ağrılarını geçirmek için eskiden bu zamana kadar kullanılmaktadır. Genellikle kuru nar kabuklarını çay şeklinde tüketebileceğiniz gibi aynı zamanda nar kabuğunun suyunu soğutarak gargara şeklinde de kullanabilirsiniz.


Nar Kabuğu Çayı Nasıl Yapılır?


Nar kabuğu çayını hazırlamak için ilk önce nar kabuklarının çok iyi kurutulması gerekmektedir. Narın kabuklarını kuruturken iç kısmında bulunan beyaz bölgenin temizlenmesi ve daha sonra bıçak ile dik bir şekilde uzunlamasına kesilerek ayrılmasını sağlayın. Kurutma işlemini yapmak için temiz bir gazete kağıdının üzerine hazırladığınız nar kabuklarını kuru bir yerde ve ışık görmemesi sağlanarak kurumaya bırakılmalıdır. Nar kabuklarını tamamen kuruduktan sonra küçük parçalar haline getirerek nar kabuklarını kırın. Genellikle kuruyan nar kabuklarını oldukça hızlı bir şekilde kolaylıkla kırabilirsiniz. Nar kabuğunu hazırlamak için bu işlemler hazır olduktan sonra çayınızı hazırlayabilirsiniz. Bir fincan nar kabuğu çayınızı hazırlamak için, 100 gram kaynamış suyun içerisine 2 gram kadar kurumuş nar kabuğunu atarak yaklaşık 15 dakika kadar kaynatalım. Kaynayarak hazırlanan nar kabuğu çayınızı afiyetle içebilirsiniz. Nar kabukları ile çay dışında hazırlayabileceğiniz salata ya da peynir tarzındaki gıdaların içerisinde kuru olarak ekleyip tüketebilirsiniz. Bu şekilde aldığınız gıdalar sizin açınızdan daha fazla besleyici olurken aynı zamanda farklı bir görünümde eklemiş olursunuz.

Nar Kabuğu Çayı Yorumları

soru

Tüvân

25 Ağustos 2018 Cumartesi

Iyi günler kolay gelsin benim çocuğum bronşit hastası bağışıklığı çok zayıf olduğu için kış aylarında sık sık hastalanıyor. Bağışıklığını güçlendirmek için nar kabuğu çayı yapıp içersem bağışıklığını güçlendirmesi için ve bronşiti atmasında faydası olur mu?Lütfen bana yardımcı olun şimdiden teşekkür ederim.

Cevap yaz
cevap

Alime

05 Eylül 2018 Çarşamba

Merhaba, kış aylarında bağışıklık sistemini güçlendirmenin en etkili yolu bitkilerden geçmektedir. Başta C vitamini olmak üzere diğer birçok vitamini çocuğunuza aldırarak bu şekilde daha bağışıklığını güçlü hale getirebilirsiniz. Bu güçlendirmeyi sadece kış aylarında değil kış aylarına girmeden belli bir süre önce yaparsanız çok daha sağlıklı olacaktır.

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Yumurta Kabuğu Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Yumurta Kabuğu Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Fıstık Kabuğu Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Fıstık Kabuğu Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Kabuk Aşısı Nedir ve Nasıl Yapılır?

Kabuk Aşısı Nedir ve Nasıl Yapılır?

Ceviz Kabuğu Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Ceviz Kabuğu Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Limon Kabuğunun Faydaları Nelerdir?

Limon Kabuğunun Faydaları Nelerdir?

Midye Kabuğu Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Midye Kabuğu Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Midye Kabuğu, Midyegiller familyasından gelen midye denizlerde, tatlı sularda koloniler oluşturarak yaşarlar yaşarlar. En önemli özelliği kireçli maddeden oluşmuş, ikis[...]

Mandalina Kabuğunun Faydaları?

Mandalina Kabuğunun Faydaları?

Turuncu ve sarı renklerde olan mandalina, turunçgiller ailesinin bir üyesidir. Özellikle kış meyvesi olan mandalina bol sulu ve etli bir meyvedir. Ilıman iklimleri seven bu [...]

Kestane Kabuğunun Faydaları Nelerdir?

Kestane Kabuğunun Faydaları Nelerdir?

Kestane Kabuğu, soğuk kış mevsiminin en lezzetli ve yararlı meyveleri arasında önemli bir yere sahip olan kestane, bünyesinde barındırdığı lif sayesinde oldukça sağl[...]

Nane Limon Kabuğu Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Nane Limon Kabuğu Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Nane limon kabuğu: Bir çoğumuzun bildiği gibi özellikle soğuk kış ayalarında tükettiğimiz bir bitki çayıdır. Soğuk algınlığı ile ilgili birçok hastalıktan koru[...]

Patates Kabuğunun Faydaları ve Kullanımı

Patates Kabuğunun Faydaları ve Kullanımı

Patates Kabuğunun Faydaları, Patates kabuğu da en az patates kadar faydalıdır. Sebzelerin ve meyvelerin kendisi kadar kabukları da bir o kadar faydalıdır patates de bu sebz[...]

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6