Nar Kabuğu Çayı Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?
09 Temmuz 2024

Nar Kabuğu Çayı Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Nar Kabuğu Çayı

Nar, özellikle insan vücudu için sadece taneleriyle değil, aynı zamanda kabuğu ile de çok büyük yararlar sağlamaktadır. Nar kabuğu, oldukça güçlü bir antioksidan kaynağıdır. En önemli faydalarından biri, kanser hastalıklarına karşı koruyucu olması ve vücutta kötü kolesterolün düşmesinde oldukça yardımcı olmasıdır. Ayrıca nar kabuğu, kalp sağlığını korumada da büyük destek sağlar. Grip, ishal ve dizanteri gibi hastalıklara karşı da faydalıdır. Nar kabuğundan hazırlanan çayın, tüketen kişiyi oldukça rahatlatıcı bir etkisi bulunmaktadır.

Nar Kabuğunun Faydaları Nelerdir?

Nar tüketmek, özellikle kış aylarında vücudumuzu koruyarak hastalıklara karşı güçlendirir. Nar, C vitamini bakımından oldukça zengin bir besin maddesidir. Gün içerisinde bir adet nar tüketmek, günlük C vitamini ihtiyacını karşılayabilir. Kurutulmuş nar kabuğundan hazırlanan çay, bağışıklık sistemini güçlendirir ve sakinleştirici etkisi vardır. Nar kabuğu fosfor bakımından zengindir ve menopoz belirtilerini azaltır. Vücudu toksinlerden temizleme özelliği vardır, eklem ağrılarına iyi gelir ve yüksek miktarda K vitamini içerir, kemiklerdeki yorgunluğu alır. Nar kabuğu, öksürüğün giderilmesi ve boğaz ağrılarının geçirilmesi için uzun yıllardır kullanılmaktadır. Kuru nar kabuklarını çay şeklinde tüketebileceğiniz gibi, suyunu soğutarak gargara şeklinde de kullanabilirsiniz.

Nar Kabuğu Çayı Nasıl Yapılır?

Nar kabuğu çayını hazırlamak için öncelikle nar kabuklarının iyi kurutulması gerekmektedir. Nar kabuklarını kuruturken iç kısmında bulunan beyaz bölgenin temizlenmesi ve daha sonra bıçak ile dik bir şekilde uzunlamasına kesilerek ayrılması sağlanmalıdır. Kurutma işlemi, temiz bir gazete kağıdının üzerine hazırlanan nar kabuklarını kuru bir yerde ve ışık görmemesi sağlanarak yapılmalıdır. Nar kabukları tamamen kuruduktan sonra küçük parçalar haline getirilerek kırılmalıdır. Genellikle kuruyan nar kabukları hızlı bir şekilde kolaylıkla kırılabilir. Nar kabuğunu hazırlamak için bu işlemler tamamlandıktan sonra çayınızı hazırlayabilirsiniz. Bir fincan nar kabuğu çayı hazırlamak için, 100 gram kaynamış suyun içerisine 2 gram kadar kurumuş nar kabuğunu atarak yaklaşık 15 dakika kadar kaynatın. Kaynayarak hazırlanan nar kabuğu çayınızı afiyetle içebilirsiniz. Nar kabukları ile çay dışında salata ya da peynir tarzındaki gıdaların içerisine kuru olarak ekleyip tüketebilirsiniz. Bu şekilde aldığınız gıdalar, sizin açınızdan daha besleyici olurken, aynı zamanda farklı bir görünüm de eklemiş olursunuz.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Tüvân

03 Haziran 2024 Pazartesi

Iyi günler kolay gelsin benim çocuğum bronşit hastası bağışıklığı çok zayıf olduğu için kış aylarında sık sık hastalanıyor. Bağışıklığını güçlendirmek için nar kabuğu çayı yapıp içersem bağışıklığını güçlendirmesi için ve bronşiti atmasında faydası olur mu?Lütfen bana yardımcı olun şimdiden teşekkür ederim.

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Merhaba Tüvân,

Öncelikle geçmiş olsun dileklerimi iletmek isterim. Nar kabuğu çayı, içerdiği antioksidanlar sayesinde bağışıklık sistemini desteklemeye yardımcı olabilir. Ancak, çocuğunuzun bronşitini tedavi etmek veya bağışıklığını güçlendirmek için yalnızca bitkisel çaylara güvenmek yeterli olmayabilir. Bu tür ek tedaviler hakkında mutlaka bir çocuk doktoruna danışmanızı öneririm. Doktorunuz, çocuğunuzun özel durumuna uygun en iyi tedavi yöntemlerini ve destekleyici önlemleri size önerecektir.

Sağlıklı günler dilerim.

2. Cevap
cevap

Alime

Merhaba, kış aylarında bağışıklık sistemini güçlendirmenin en etkili yolu bitkilerden geçmektedir. Başta C vitamini olmak üzere diğer birçok vitamini çocuğunuza aldırarak bu şekilde daha bağışıklığını güçlü hale getirebilirsiniz. Bu güçlendirmeyi sadece kış aylarında değil kış aylarına girmeden belli bir süre önce yaparsanız çok daha sağlıklı olacaktır.

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

Kaplumbağa Kabuğu Çeşitleri

Kaplumbağa Kabuğu Çeşitleri

Güncel

Kabuk Aşısı Nedir ve Nasıl Yapılır?

Kabuk Aşısı Nedir ve Nasıl Yapılır?