kabuk.gen.tr
kabuk

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar  









Fındık Kabuğu

Fındık Kabuğu ; Fındıkyuvarlak şekilde, yaprakların kenarları çift dişli olan, ucu sivri bir bitkidir. İki türü vardır. Çiçekleri yapraklardan hemen önce ilkbahar mevsiminde açar. Bir evcikli şekildedir. Erkek çiçekleri kedicik biçiminde 12 cm uzunluğunda olup, sarı renktedir. Dişi çiçekleri çok küçük olup, kış boyunca tomurcuklarda gizlidir. Yaklaşık 3 mm uzunluğunda kırmızı renktedir. Meyvesi 2 cm çapındadır. Kabuğun çevresini tamamen veya kısmi olarak kuşatan, bir kadehcik bulunmaktadır. Kadehciğin şekli ve yapısı fındık türlerinin teşhis edilmesinde önemlidir.

Yüksek ticari değeri olan fındık, Giresun ve Trabzon illerinde, tek tarım çeşidi olarak kulllanılır. Üretilen fındıkların rn az %80'i Karadeniz Bölgesin den elde edilir. Karadeniz Bölgesi'nden başka olarak Marmara Bölgesinde de yetiştirilir. Türkiye, Dünya fındık üretiminde birinci sırada bulunmaktadır. Dünya fındık üretiminin %62-65 kadarını ülkemiz karşılar. 

Dünyanın en fazla fındık alımı yapan şirketleri, üretimin Türkiye nin kontrolünden çıkması ve daha ucuza fındık temin etmek için, yabancı ülkelerde fındık yetiştirilmesine teşvik etme ve araştırma yapmaktadır. Fındık çok iyi bir enerji kaynağıdır, vücuda güç ve zindelik verirken, beden ve zihin yorgunluğunuda azaltır.

Fındık Kabuğu

Fındık, kalp ve damar hastalıkları açısından oldukça faydalıdır. Kolesterolü düşürüp, kalp ritmini düzenlemeye yardımcı olur. Düzenli olarak her gün fındık yemek kalp krizi geçirme riskini en aza düşürür.Çok etkili bir besindir. Kansızlığa iyi gelir, vücut ve kemik gelişimine destekte bulunur. Hamilelerin hem kendileri için hem de doğacak bebekleri için fındık yemeleri tavsiye edilir. Cinsel gücü arttırır, varisleri düzeltir. Fındık, soğuk algınlığı ve akciğer hastalıkları içinde faydalıdır. Ayrıca, cildi parlatıp, güzelleştirdiği bilinmektedir. En önemli özelliği ise kansızlığa çok fazla iyi gelmesidir.

Fındık Kabuğu, fındığın kırılması işleminden sonra, tane ile kabuğun birbirinden ayrılması sonucunda oluşan, odunsu sert bir malzemedir. Fındık kabuğu söyleyiş bakımından düşünüldüğü zaman, fındık harmanı sonrasında fındık tanesinin kabuk dan ayrılmasından sonraki, posa malzemesine de fındık kabuğu adı verilmektedir. Fındık işletmelerinde makineler den ayrıştırılan fındık daha sonra, oluşan fındık özünün ayrışması sonrasında çıkan fındık kabuğu, genellikle yakacak olarak kullanılmaktadır.

Yayınlanma Tarihi : 26.2.2016 15:22:43

Fındık Kabuğu Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Fındık Kabuğu"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Rüyada Deniz Kabuğu

Rüyada deniz kabuğu, görülen rüya hayırlara vesile olması dileğiyle kişi ve kişiler için oldukça iyi yorumlanan bir rüyadır. Rüyada deniz kabuğu görülmesi rüya sahibini bekleyen güzel bir gelecek olarak yorumlanır. Rüyayı gören ki...

Kabuk Tarçın Çayı

Kabuk Tarçın Çayı hem kokusuyla hem de yararlarıyla sevilen bir çaydır. Tarçın ağacının kabuğundan elde edilen tarçın kabuk ya da toz şeklinde kullanılabilir. Tarçın baharat olarak kullanılabildiği gibi çok eski zamanlardan beri ç...

Nar Kabuğu Kürü

Nar Kabuğu Kürü, çoğunlukla grip rahatsızlığı hem kış hem de yaz mevsiminde kendini gösterebilen en yaygın hastalıklardan birisidir. Grip özellikle insan vücudunu halsiz ve bitkin düşürdüğü için kişinin hayatını olumsuz bir şekild...

Nar Kabuğu

Nar kabuğu, bu meyvenin içeri kadar dışı yani kabuğu da faydalarını saymakla bitiremeyiz. Yapılan araştırmalara göre nar kabuğunun, kötü huylu kolesterolü azalttığı, kalp ve damar hastalarına, meme kanserine, beta hücrelerini a...

Karpuz Kabuğu Reçeli

Karpuz Kabuğu Reçeli;  karpuz severek tüketilen bir meyvedir. Karpuzun kırmızı kısmının pek çok faydası olduğu gibi karpuz kabuğunun da vücudumuz için pek çok faydası faydası vardır. Karpuzun kabuğu sitrülinin isimli bir madde içe...

Limon Kabuğu Yağı

Limon kabuğu yağı, aslında birçok kişi tarafından bilinmeyen şifa kaynaklarından biridir. Bizler birçok zaman tükettiğimiz limon kabuklarını çöp olarak atmaktayız. Aslında limon kabuğu, en az limonun içeriğinde bulunan faydalar ka...

Limon Kabuğu

Limon kabuğu, günümüzde hepimiz tarafından kullanılan ve kullanıldıktan sonra çöp olarak atılan bir nesnedir. Fakat limonun çöpe atılan bu kısmı, içinde oldukça fazla besin değerleri içermektedir. Bu yüzden limon kabuklarını çöpe...

Limon Kabuğu Reçeli

Limon kabuğu reçeli; reçel çeşitleri içerisinde en güzel kokan reçellerden bir tanesidir. Limon çok değerli bir besin maddesidir. Hem kendisi hem kabuğu şifa kaynağı olan limon ile yapılacak çok fazla yiyecek çeşiti bulunmaktadır....

Ceviz Kabuğu Kürü

Ceviz kabuğu kürü, ceviz lezzetli tadı ve şifa kaynağı bir besin olmanın yanında kabuğunda da büyük faydalar barındırmaktadır. Ceviz içerdiği omega3 ve 6 yağ asitleri ile tam bir mucize besin olup, aynı zamanda demir, çinko, magne...

Ceviz Kabuğu Diş Tartarı

Ceviz kabuğu diş tartarı; Sofralarda sıkça yer verilen, tatlıların vazgeçilmez malzemesi ceviz, içiyle, arsında perde olarak tabir edilen bölümü ve hatta kabuğu da pek çok hastalığın tedavisine destek olmaktadır. Tartar halk arası...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

kabuk, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Ocak - 2018