Elma Kabuğu Çayı Elma kabuğu çayı, özellikle kış aylarında öksürük ve balgam sorunları yaşayanlar için doğal bir çözüm sunar. Hastalık sonrası öksürük uzun süre devam edebilir ve bu durum oldukça rahatsız edici olabilir. Elma kabuğu çayı, bu tür öksürük ve balgam problemlerine karşı etkili bir doğal yöntemdir. Elma Kabuğu Çayının Faydaları Nelerdir? Elmanın kendisi kadar kabuğu da oldukça faydalıdır. Elma, kolesterolü düşürmeye yardımcı olan ve uzun süre tokluk hissi sağlayan bir meyvedir. Elma kabuğu ise solunum yolları açısından faydalıdır ve akciğerlerin normal fonksiyonlarını gerçekleştirmesine yardımcı olur. Elma kabuğu çayı, A, B ve C vitaminlerini, pektin ve organik asitleri içerir ve sindirime yardımcı olur. Bilinen hiçbir yan etkisi olmamakla birlikte, günde iki ya da üç kez tüketilebilir. Ancak aşırı tüketimden kaçınılmalıdır. Elma Kabuğu Çayı ile Öksürük Tedavisi Nasıl Yapılır? Öksürük, boğazda aşırı tahribat yaratan bir rahatsızlıktır. Elma ve elma kabuğu ile yapılan çay, boğazın yumuşamasını sağlar ve kronik veya soğuk algınlığı kaynaklı olmayan öksürüğün kesilmesine yardımcı olur. Elma Kabuğu Çayı ile Kilo Verme Zayıflamak isteyenler için elma kabuğu çayı önerilmektedir. Elmanın ve kabuğunun metabolizmayı hızlandırıcı maddeler içermesi bu duruma katkıda bulunur. Kimyasal zayıflama ilaçları böbrekler, karaciğer gibi organlara zarar verebilirken, elma kabuğu çayı tamamen doğal bir yöntemdir ve düzenli spor ile birlikte kilo vermeye yardımcı olur. Elma Kabuğu Çayı ile Ağız Sağlığını Korumak Ağız sağlığı için hem taze elma tüketmek hem de elma kabuğu çayı içmek son derece etkilidir. Elmanın içeriğinde bulunan onarıcı vitaminler diş etlerini besler ve ağız içinde oluşan yaraları tedavi eder. Elmanın çiğ olarak tüketilmesi de diş temizliği ve dişlere masaj için tavsiye edilir. Elma Kabuğu Çayı Nasıl Yapılır? Bu şifalı çayı hazırlamak için iki adet elma iyice yıkandıktan sonra kabukları ile birlikte küçük parçalara doğranır ve iki bardak su ile on dakika kaynatılır. Kaynadıktan sonra içerisine iki veya üç tane kabuk tarçın ilave edilir ve tarçın ile de beş dakika demlendirilir. Çay, sıcak olarak tüketilir.
|