Portakal Kabuğu Reçeli Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Portakal Kabuğu Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Portakal Kabuğu Reçeli, Portakal, Turunçgiller familyasından olup, anayurdu Himalayalar'ın güneyindeki ülkelerden Çin'e kadar uzanan bölgeler olan, portakal ülkemizde de Akdeniz ve Ege bölgelerinin kıyı şeridinde yetiştirilmektedir. Boyları 10 metreye kadar uzayan portakal ağacı, turunçgiller arasında en yüksek ve en uzun yaşayan ağaçtır. Latincesi Citrus sinesis olup meyvesi de turunç meyvesine benzer, lezzetli, mayhoş ve tatlıdır. Meyvenin kabuklarından Reçel, kabuk kısmındaki ceplerinden portakal esansı yağı elde edilmektedir. Elde edilen esans yağı eczacılıkta ve gıda sanayinde kullanılır. Portakal kabuğundan yapılan reçel tarifimizde aşağıdadır.


Portakal Kabuğu Reçeli Malzemeleri

  • 7 - 8 adet portakal
  • 5 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı portakal suyu
  • 2 su bardağı su

Portakal Kabuğu Reçeli, Nasıl Yapılır?


Portakal kabuklarını soyarken yırtmadan dikine kesebileceğimiz şekilde soyalım, 1 cm'ye yakın kalınlıkta uzunlamasına keselim, kıvırıp iğne yardımıyla ipe dizelim. Portakal kabuğunun acısını almak için bir kapta kaynatalım kabuğun acısı çıkana kadar suyunu değiştirerek 3 - 4 kez tekrarlayalım.

Tencereye 2 bardak su, 3 bardak portakal suyunu ve toz şekeri dökerek kaynatalım. Kaynama sonrası 5 - 10 dakika kadar daha kaynatalım. Üzerine ipe dizdiğimiz portakal kabuklarını ilave edelim, kıvam alıncaya kadar kaynatalım. Soğuyunca portakal kabuklarındaki ipi alalım.

Portakal Kabuğu Reçeli Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Çam Kabuğu Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Çam Kabuğu Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Kaplumbağa Kabuğu Çeşitleri

Kaplumbağa Kabuğu Çeşitleri

Limon Kabuğunun Faydaları Nelerdir?

Limon Kabuğunun Faydaları Nelerdir?

Patates Kabuğunun Faydaları ve Kullanımı

Patates Kabuğunun Faydaları ve Kullanımı

Midye Kabuğu Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Midye Kabuğu Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Cevizin Yeşil Kabuğu Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Cevizin Yeşil Kabuğu Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Cevizin yeşil kabuğu, ülkemiz de hemen hemen her yöresinde oldukça bol yetişen bir ağaç türüdür. Ceviz kabuğunu içerinde A-B-1. B6 vitaminleri omega 3 yağı, sodyum, [...]

Limon Kabuğu Yağı Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Limon Kabuğu Yağı Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Limon kabuğu yağı, aslında birçok kişi tarafından bilinmeyen şifa kaynaklarından biridir. Bizler birçok zaman tükettiğimiz limon kabuklarını çöp olarak atmaktayız.[...]

Kurutulmuş Portakal Kabuğu Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Kurutulmuş Portakal Kabuğu Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Portakal, turunç ailesinden olan içerdiği vitaminler ile oldukça sağlıklı ve faydalı olan, bol sulu ve severek yenilen meyve türüdür. Kış ayların da vazgeçilmez bir [...]

Muz Kabuğu Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Muz Kabuğu Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Muz Kabuğu; Muz meyvesini sarıp sarmalayan ve doğal bir şekilde organik yapıda yer alan bir kabuktur. Muz meyvesi yenilmesinin ardından, nerede ise bütün insanlar, muz kabu[...]

Mandalina Kabuğu Faydaları

Mandalina Kabuğu Faydaları

Mandalina kabuğu, oldukçafaydalı bir meyve olduğunu herkes bilinen mandalinanın meyve kısmı kadar faydalı bölümüdür. Mandalina kabuğundaki mucize şifaları toplumda b[...]

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6