Taze Ceviz Kabuğu Ceviz, ağaçta yetişen kabuklu bir meyvedir. Ülkemizin çeşitli yerlerinde yetiştirilmekte olup, Türk mutfağında da önemli bir yere sahiptir. Çerez olarak tüketilmesinin yanı sıra, pasta ve tatlı çeşitlerinde de kullanılmaktadır. Plastik, kauçuk endüstrisi, parfüm ve ilaç sanayisi gibi birçok alanda kullanılan ceviz, içerisinde Omega 3, Omega 6, protein, lif, yağ asitleri, kalsiyum, demir, magnezyum, fosfat, çinko, selenyum, bakır ve daha birçok mineral barındırır. Bu zengin içeriği sayesinde cevizin insan sağlığına katkısı büyüktür. Çok faydalı olan ceviz meyvesinin içi kadar dış kabuğu da birçok alanda tedavi amaçlı kullanılmaktadır. Ceviz Kabuğunun Faydaları
Ülkemizde sıkça kullanılan bir atasözü vardır: "Yaptığın işler ceviz kabuğunu doldurmuyor." Bu söz, aslında ceviz kabuğunun ne kadar değerli ve faydalı olduğunu vurgular. Ceviz, beyin gelişimi için çok faydalıdır ve bu nedenle uzmanlar, çocuklara sabahları aç karnına ceviz yemelerini önermektedir. Şekli beyin yapısına benzediği için mi bilinmez ama ceviz, beyin gelişimi için önerilen bir besindir. Sağlık için bulunmaz bir nimet olan cevize ve onun kabuğuna sahip çıkmak önemlidir. Mümkünse ceviz fidanları dikin; siz faydalanamasanız bile çocuklarınız sizin için dua edecektir. |