Barut Ağacı Kabuğunun Faydaları Nelerdir?
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Barut Ağacı Kabuğunun Faydaları Nelerdir?

Barut Ağacı Kabuğunun Faydaları, Barut ağacı diğer isimleri yörelere göre Akdiken ve Acı cehre olarak adlandırılır. Avrupa, Afrika ve ılık Akdeniz ikliminde sulak dere kenarlarında yüksekliği 3 m kadar büyüyen ağaçtır. Ağacın körpe fidanlarının rengi yeşil kirli beyaz çizgili ve mercimek li. Yaprağını döküp çalıya dönen ağacın gövde rengi açık kahverenginde olur. Kartlaşmış ağacın rengi koyulaşır yaprakları genişler çizgiler genişler ve boz lekeli hale dönüşür. Barut ağacının kabukları ve dalları ve gövde kabuklarından yararlanılır. Dalları ve kabukları 3 ile 5 yaşında kullanılır kabukları soyulurken gövdesine zarar verilmemelidir. Kerestesi barut yapımında kullanılır. Kışın yapraklarını döken ve çalı şeklinde olan ağaca Akdiken de denir. Ağacın kabukları alındıktan 1 yıl sonra kullanılmaya başlar kabukta bulunan antrahinon glikoz idi glikofranguline dönüştüğü içindir. Barut ağacı kabuğu birçok hastalığa da iyi geldiği bilinir bağırsak tembelliği kabızlığa iyi geldiği bilinir yine de bir hekime danışılmadan kullanılmamalıdır. Barut ağacı kabuğu müshil olarak kullanıldığında kabızlığı ortadan kaldırıp sindirimi hızlandırır ve bu arada zayıflamada büyük yararı olur. Kabuğu 1 yıl kurutmak gereklidir zayıflamak amaçlı kullanılacak kabuklar orta yaşlı dallardan alınıp kurutulmalıdır. Sindirimi düzene soktuğu gibi kusturucu etkiye de sahiptir. Barut ağacı kabuğunun faydasının olduğu kadar zararları da vardır. Uzun süreli kullanımlarda ve bilinçsiz kullanımlarda böbreklere karaciğere yan etkisi olduğu gibi ellerde ve ayaklarda da şekil bozuklukları meydana gelir.
  • Karaciğer, hastalığı
  • Siroz tedavisinde
  • Kabızlık
  • Safra yetersizliğinde
  • Hemoroit, bağırsak parazitlerin de
  • Dolaşım bozukluğunda  ve haricen yara ve çıbanlar da kullanılır.
Barut ağacı kabuğu eski medeniyetlerde tütsü olarak da kullanılmıştır. Kabuk çay olarak da kullanılır. Kurutulmuş parçalanmış kabuklar 2 bardak suya bir tatlı kaşığı kabuk konarak yarım gün bekletip 10 veya 15 dakika kadar kaynatılıp süzülerek yemeklerden yarım saat önce bir çay bardağı kadar içilir BU Çay karaciğeri düzenli çalışmasını sağlar kan dolaşımını düzenler. Vücuttaki fazla suyun atılmasına yardımcı olur solunum yolu iltihaplarına ve idrar yolu iltihaplarının iyileşmesine yardımcı olur. Ayriyeten kabukla beraber sinameki yaprağı, ayrık otu civanperçemi aynı eşit miktarda karıştırılarak 100 gr karışımı 1 litre suya koyup 10 dakika kaynatılıp günde 3 çay bardağı yemeklerden 15-20 dakika önce içilir. Bu karışım çayını hamileler kullanmamalıdır. Ayriyeten barut ağacı meyvesi ve kabuğunda boya elde edilir ve ayakkabı yapımında kullanılmak üzere ayakkabı çivisi kalıplarında da kullanılır. Barut ağacı kömüründe de barut imal edilir. Elde edilen yaprak ve meyveden kurutulup güneş ışınında uzak veya 50 derece sıcaklıktaki fırınlarda kurutup kuru ve havadar yerde balya veya torbalarda saklanır. Olgunlaşmamış meyveleri toplayıp tazeyken tüketilmesinde zehirlenmeler olur kullanmaya başlamadan önce en az bir yıl bekletilip sağlıklı koşullarda saklanmalıdır.

Barut Ağacı Kabuğunun Faydaları Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Muz Kabuğu Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Muz Kabuğu Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Muz Kabuğu; Muz meyvesini sarıp sarmalayan ve doğal bir şekilde organik yapıda yer alan bir kabuktur. Muz meyvesi yenilmesinin ardından, nerede ise bütün insanlar, muz kabu[...]

Yeşil Deniz Kabuğu Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Yeşil Deniz Kabuğu Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Yeşil deniz kabuğu, yeşil deniz kabuğu Sarah Jio ya ait olan bir Romanın adıdır. Bu roman iki bin on beş yılında yayımlanmış olan bir romandır ve üç yüz on iki say[...]

Muz Kabuğunun Faydaları Nelerdir?

Muz Kabuğunun Faydaları Nelerdir?

Muz Kabuğunun Faydaları, Muz besin değeri bakımından zengin bir meyvedir. Muz meyvesi Akdeniz bölgesinde sıkça yetişen bir meyvedir. Muz meyvesi yendikten sonra çoğu ins[...]

Mandalina Kabuğunun Faydaları?

Mandalina Kabuğunun Faydaları?

Turuncu ve sarı renklerde olan mandalina, turunçgiller ailesinin bir üyesidir. Özellikle kış meyvesi olan mandalina bol sulu ve etli bir meyvedir. Ilıman iklimleri seven bu [...]

Karpuz Kabuğu Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Karpuz Kabuğu Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Karpuz Kabuğu Reçeli; karpuz severek tüketilen bir meyvedir. Karpuzun kırmızı kısmının pek çok faydası olduğu gibi karpuz kabuğunun da vücudumuz için pek çok faydas[...]

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6