Nar Kabuğunun Faydaları Nelerdir?
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Nar Kabuğunun Faydaları Nelerdir?

Nar Kabuğunun Faydaları; Narın insan sağlığına faydaları saymakla bitmez, bu nedenle tüketilmesi gereken bir meyve olduğunu söyleyebiliriz. Meyve ve meyve suyu olarak kullanılan nar kabuğunun başta meme kanseri olmak üzere hemen hemen tüm kanserlere önleyici ve iyileştirici faydaları olduğu biliniyor. Nar bağışıklık sisteminin güçlendirerek, başta kanser hastalığı olmak üzere pek çok hastalıktan da korumaktadır. İçerdiği flovanoidler, vitaminler, polifenoller, antosiyaninler, taninler vasıtasıyla kolesterol ve şekerli de dengede tutar. Özellikle hicaz narı kalp ve damar sağlığımızı korur, kanser hücrelerin oluşumunu engellemektedir. Mucizevi bir şifa kaynağı olan narın suyu da damar sağlığını koruduğu, damar tıkanıklarını gerilettiği ve tansiyon düşürücü etkileri olduğu bilinmektedir. Genellikle insanlar narın suyunu içerek tüketmektedirler. Narın içinde bulunan zarlar ile yenildiği zaman mide ülserine iyi geldiği çok az bilinen bir bilgidir. Yine son dönemlerde pek çok firmanın satışa sunduğu nar çekirdeği yağı, çok değerli punicic asit içermektedir. Nar çekirdeği yağı özellikle cilt kırışıklıklarına ve yaşlanmaya karşı oldukça etkili bir yöntem olarak kullanılmaktadır. Saçlarımıza canlılık verir ve yeni saç çıkarıcı etkisi bulunmaktadır. Bu etkisi nedeniyle ilaç endüstrisi tarafından önemli bir miktarda kullanılmaktadır. Ancak nar kabuğu suyundan daha da faydalıdır. Nar kabuğu genellikle hiç kullanılmadan çöpe atılmaktadır. Çin'deki Instutute of hygiene and Environmental Medicine (Hijyen Enstitüsü ve Çevresel Tıp Bilimi) kuruluşunun yaptığı araştırmada nar kabuğunun içinde bulunan ellagik asit içermektedir. Bu asit başta meme kanseri olmak üzere tüm kanser türlerine etkisi olduğu ortaya konmuştur. Nar kabuğunun kötü huylu kolesterolü azalttığı, beta hücrelerini artırarak diyabetli hastalara, kalp ve damar hastalıklarına suyuna göre daha çok faydası olduğunu göstermektedir. Nar kabuğunda bulunan ellagik asit antioksidan, anti- mutejen ve anti kanser özelliklere sahiptir. Kanserli hastaları tedavi etmek için nar kabuğundan hazırlanmış ellagik kapsüller 50 gramı 50 dolardan eczanelerde satışa sunulmaktadır. Bundan dolayı sıkılan narın kabukları asla atılmamalıdır.


Nar kabuğu nasıl yapılır?


Evimizde gölge bir yerde 40- 50 dereceyi geçmeyen ortamlarda kurutularak ufaladığımız nar kabuklarını serin bir yerde saklayalım. Daha sonra 100 gram kaynamış suyun içerisine 2 gram nar kabuğu atarak yaklaşık olarak 10 dk kaynatarak suyunu hemen hemen her gün çay niyetine içelim.

Geçmiş zamanlara bakıldığında özellikle Hindistan da yaşayan insanların hastalıklardan korunmak için nar kabuklarını küçük parçalar halinde doğrayıp güneşte kurutarak kullandıkları görülmektedir. Nar kabuğu Hindistan da hemen hemen tüm ecza dolaplarında bulunan bir kocakarı ilacıdır. O dönemde nar kabuklarının atılması bir suç olarak kabul edilmektedir. Nar kabuğunun diğer avantajlarından bazıları da kumaş, yüz kremleri veya kozmetik ürünleri ve bazı diş ürünlerinde doğal boya maddesi olarak kullanılmaktadır. Nar kabuğu kaynatarak içildiğinde sakinleştirici etkisi bulunmaktadır. Ayrıca dizanteri, ishal, bağırsak solucanları ve daha birçok hastalıklara yararlı olduğu kabul edilmiştir.

Nar Kabuğunun Faydaları Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Kurutulmuş Portakal Kabuğu Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Kurutulmuş Portakal Kabuğu Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Portakal, turunç ailesinden olan içerdiği vitaminler ile oldukça sağlıklı ve faydalı olan, bol sulu ve severek yenilen meyve türüdür. Kış ayların da vazgeçilmez bir [...]

Ceviz Yeşil Kabuğu Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Ceviz Yeşil Kabuğu Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Ceviz yeşil kabuğu, Bir çoğumuz cevizin faydalarını biliyoruz ve tüketiyoruz kimiz her sabah bir avuç kimiz birkaç adet yiyoruz. Cevizi tatlılarımız da yemeklerimizde t[...]

Ananas Kabuğu Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Ananas Kabuğu Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Ananas kabuğu, sıcak ülkelerde yetişen iri boyutta hoş kokuya sahip meyve türlerindendir. Taze olarak tüketilen bu tropikal meyvenin kabuğu kalın yapılı olup yeşil tonl[...]

Patates Kabuğunun Faydaları ve Kullanımı

Patates Kabuğunun Faydaları ve Kullanımı

Patates Kabuğunun Faydaları, Patates kabuğu da en az patates kadar faydalıdır. Sebzelerin ve meyvelerin kendisi kadar kabukları da bir o kadar faydalıdır patates de bu sebz[...]

Portakal Kabuğu Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Portakal Kabuğu Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Portakal Kabuğu Reçeli, Portakal, Turunçgiller familyasından olup, anayurdu Himalayalar'ın güneyindeki ülkelerden Çin'e kadar uzanan bölgeler olan, portakal ülkemizde de [...]

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6