kabuk.gen.tr
kabuk

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar  









Kurutulmuş Portakal Kabuğu

Portakal, turunç ailesinden olan içerdiği vitaminler ile oldukça sağlıklı ve faydalı olan, bol sulu ve severek yenilen meyve türüdür. Kış ayların da vazgeçilmez bir meyve olan portakal içerdiği mineral ve vitamin sayesin de hastalıklardan koruduğu için lezzetinin verdiği hazla beraber bir araya geldiği için oldukça avantajlıdır. Herkesin severek yediği portakal sadece içinde ki lezzetli, vitaminli. besleyici, sulu olan meyvesi ile değil dışını kaplayan kabuğu ile de oldukça fayda vermektedir. 

Kurutulmuş portakal kabuğunun faydaları;

Portakal kabuğu turuncu renkte olup dışının tamamını kaplayarak meyveyi korumaktadır. Meyveyi korumakla kalmayıp verdiği faydalarla da oldukça yararlı ve içinde ki meyvesine göre vitamin değeri oldukça  yüksektir. Portakal kabuğu, yüz de beş oran da mineral tuzlar, organik asitler, yüzde 5-8 oranın da flavonoidler ve yüz de 1 veya iki oranın da esansiyel yağlar içerir. Portakalın kabuğun da bulunan citrus aurantion kanser ve damar tıkanıklığı gibi bir çok hastalığa fayda sağladığı bilimsel olarak kanıtlanmıştır. Portakal kabuğu C vitamini içerdiği için bünye sağlığını sağladığı için koruma altına alır ve bir çok kanser hücresinin büyümesini önler. Portakal kabuğu metabolizmanın hızını arttırarak daha fazla yağ yakmasını ve bu sebepten rahatça ve sağlıklı olarak kilo verilmesini sağlar. Sindirim sisteminin sağlığını korur ve başta bağırsak olmak üzere sindirim sisteminin temizlenmesine yardımcı olur. Bundan dolayı yenilen besinlerin rahatça sindirilmesini sağlar. Cildin temizlenmesini sağlayarak ciltte ki enfeksiyonları temizleyerek cilt hastalıkların dan korur. Enfeksiyon hastalıklarına karşı bağışıklık sistemini güçlendirerek daha güçlü olmasını sağlar. Solunum yollarının temizlenmesinde yardımcı olduğu için bronşit gibi boğaz yolu enfeksiyonlarından da korumaktadır. Portakal kabuğu sayesin de ağız da oluşan kötü kokularla da savaşır ve bu kokudan arınmasını sağlar. Böbrek temizleme özelliği olduğu için böbrek taşı oluşumunu önler ve ayrıca oluşan taşların düşürülmesinde de oldukça faydalıdır.
Kurutulmuş Portakal Kabuğu

Kan dolaşımını hızlandırarak damar yollarını temizler. Bundan dolayı damar tıkanıklığını önler. Vücut direncini arttırır. Portakal kabuğun da bulunan tangeretin antioksidan ve anti kanser etkileri vardır. Görüldüğü gibi oldukça faydalı olan portakal kabuğu oldukça avantajlıdır ve bulunması kolay olduğu için de herkes bulabilir.Yediğimiz portakalın kabuğunu bu şekil de değerlendirerek hem tüm bu saydığımız faydalardan yararlanırız hem de oldukça ekonomik bir ilaç sahibi oluruz. Çöpe atmak yerine bu şekil de elverişli bir faydalı vitamin değeri yüksek besini kurutarak saklayabilir ve koruyabiliriz.

Portakal kabuğunu nasıl kurutmalıyız;

 Portakalın kabuğunu kuruturken dikkatli olmamız gerekir. Portakal kabuğunu tüketmek için kurutulacak olan portakalın organik olmasına dikkat etmeliyiz. Organik olmayan portakal kabukları fayda vermek yerine ilaçlar sayesin de büyüdüğü için yapay durumdadır ve bu durum bize zarar verebilir. Organik olan portakalın kabuğunu öncelikle temiz bir şekil de yıkamalıyız. Portakalın içinde ki beyaz tabakayı tamamen temizlemeliyiz. Temizlediğimiz portakal kabuğunu bir gün boyunca kurutmaya bırakmalıyız. Bir gün sonra kuruyan kabukları oldukça ince bir şekil de doğrayın. Kabukları doğradıktan sonra tekrar iki gün boyunca kurutmaya bırakınız. İlk gün doğrama yapmama sebebimiz doğrarken kabuğun içerdiği sıvıyı kaybetmesini önlemektir. Kurutma işlemi bittikten sonra doğradığımız kabukları toz haline getirip eleyerek saklayıp farklı yollarla kullanabilirsiniz. İsterseniz toz haliyle yiyebilir, çayını yapıp içebilir veya her hangi bir pasta veya yiyeceğe katarak kullanabilirsiniz. Ayrıca başka bir kurutma yöntemi olarak da kabukları rendeye vererek daha sonra kurutma işlemini yapabilirsiniz. İşte görüldüğü gibi yapımıyla basit ve pratik olan her türlü derde deva olan portakal kabukları ekonomik ve herkesin kolayca bulabileceği bir tariftir. Siz de portakal kabuklarını çöpe atmak yerine böyle kullanışlı bir hale getirerek sağlığınız için faydalı bir besin olmasını sağlayabilirsiniz.

Yayınlanma Tarihi : 26.2.2016 10:40:24

Kurutulmuş Portakal Kabuğu Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Kurutulmuş Portakal Kabuğu"

Birsen

İki bezin arasında normal oda şartlarında da kuruyor.

2018-03-24

Kullanıcı oyu: 4,5

Handan Özhan Karagülle

Birkaç tane farklı tarif okudum ama hepsinde illaki organiktik şartı öngörülüyor , biz tüketiciler pazarlardan yahut marketlerden aldığımız narenciyenin organikliğini Nasıl sorgulayacağız bilemiyorum inanınki.

2017-12-13

Kullanıcı oyu: 4,5
Diğer () yorumu göster

İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Kabuk Tarçın Çayı

Kabuk Tarçın Çayı hem kokusuyla hem de yararlarıyla sevilen bir çaydır. Tarçın ağacının kabuğundan elde edilen tarçın kabuk ya da toz şeklinde kullanılabilir. Tarçın baharat olarak kullanılabildiği gibi çok eski zamanlardan beri ç...

Nar Kabuğu Kürü

Nar Kabuğu Kürü, çoğunlukla grip rahatsızlığı hem kış hem de yaz mevsiminde kendini gösterebilen en yaygın hastalıklardan birisidir. Grip özellikle insan vücudunu halsiz ve bitkin düşürdüğü için kişinin hayatını olumsuz bir şekild...

Karpuz Kabuğu Reçeli

Karpuz Kabuğu Reçeli;  karpuz severek tüketilen bir meyvedir. Karpuzun kırmızı kısmının pek çok faydası olduğu gibi karpuz kabuğunun da vücudumuz için pek çok faydası faydası vardır. Karpuzun kabuğu sitrülinin isimli bir madde içe...

Nar Kabuğu

Nar kabuğu, bu meyvenin içeri kadar dışı yani kabuğu da faydalarını saymakla bitiremeyiz. Yapılan araştırmalara göre nar kabuğunun, kötü huylu kolesterolü azalttığı, kalp ve damar hastalarına, meme kanserine, beta hücrelerini a...

Limon Kabuğu Yağı

Limon kabuğu yağı, aslında birçok kişi tarafından bilinmeyen şifa kaynaklarından biridir. Bizler birçok zaman tükettiğimiz limon kabuklarını çöp olarak atmaktayız. Aslında limon kabuğu, en az limonun içeriğinde bulunan faydalar ka...

Limon Kabuğu

Limon kabuğu, günümüzde hepimiz tarafından kullanılan ve kullanıldıktan sonra çöp olarak atılan bir nesnedir. Fakat limonun çöpe atılan bu kısmı, içinde oldukça fazla besin değerleri içermektedir. Bu yüzden limon kabuklarını çöpe...

Ceviz Kabuğu Kürü

Ceviz kabuğu kürü, ceviz lezzetli tadı ve şifa kaynağı bir besin olmanın yanında kabuğunda da büyük faydalar barındırmaktadır. Ceviz içerdiği omega3 ve 6 yağ asitleri ile tam bir mucize besin olup, aynı zamanda demir, çinko, magne...

Yeşil Deniz Kabuğu

Yeşil deniz kabuğu, yeşil deniz kabuğu Sarah Jio ya ait olan bir Romanın adıdır. Bu roman iki bin on beş yılında yayımlanmış olan bir romandır ve üç yüz on iki sayfadan oluşmaktadır. Sarah bu kitabında da her kitabında olduğu gibi...

Limon Kabuğu Reçeli

Limon kabuğu reçeli; reçel çeşitleri içerisinde en güzel kokan reçellerden bir tanesidir. Limon çok değerli bir besin maddesidir. Hem kendisi hem kabuğu şifa kaynağı olan limon ile yapılacak çok fazla yiyecek çeşiti bulunmaktadır....

Ceviz Kabuğu Diş Tartarı

Ceviz kabuğu diş tartarı; Sofralarda sıkça yer verilen, tatlıların vazgeçilmez malzemesi ceviz, içiyle, arsında perde olarak tabir edilen bölümü ve hatta kabuğu da pek çok hastalığın tedavisine destek olmaktadır. Tartar halk arası...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

kabuk, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Mayıs - 2018