Portakal Kabuğu Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Portakal Kabuğu Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Portakal kabuğu, severek tükettiğimiz kış meyvelerinin en güzeli olan portakal şifa kaynağıdır. A, B, C ve D vitaminleri içeren portakal, günde iki tane tüketildiği takdirde günlük C vitamini ihtiyacımızın yarısını karşılamaktadır. Portakal vitamin mineral ve diğer içerdiği kimyasal özelliklerden dolayı kalp için oldukça faydalı bir besindir ve kalp rahatsızlıklarına şifa niteliğindedir. Bu vitaminli meyvenin kabuğuda birçok şeye faydalıdır. Portakalın kabuğunda bulunan citrus aurantium damar tıkanıklıkları ve kanser gibi birçok hastalıkta kullanımıyla alakalı birçok bilimsel yayınlar bulunmaktadır. Portakal kabuğu, %5 oranında mineral tuzlar ve organik asitler, %5 ila 8 oranında flavonoidler ve %1 ila 2 oranında esansiyel yağlar içerir.


Portakal kabuğunun faydaları nelerdir?

  • İçeriğinde protein, potasyum, E vitaminleri bulunan portakalın kabuğundaki karoten kanı temizleme özelliğine sahiptir.
  • Portakal, kabuğunda bulunan hesperidin maddesi sayesinde kolesterolü düşürür.
  • Metabolizmayı hızlandırma özelliğiden dolayı vücudun yağ yakmasını kolaylaştırarak kilo problemi yaşayanlarda zayıflamaya yardımcı olur.
  • Portakal kabuğu çiğnenmesi durumunda ağızdaki kötü kokuları giderir.
  • Portakal kabuğundan macunlar hazırlanarak dişlere sürüldüğü takdirde sararmış dişleri beyazlatır.
  • Portakal kabuğunun iç kısmının yüze sürüldüğünde tıkanmış gözenekleri açarak sivilce oluşumunu engeller.
  • Portakal kabuğu rendelenerek kek, kurabiye gibi pasta türleri içerisinde tüketildiğinde soğuk algınlığına neden olan mikroplara karşı vücudun korunmasını sağlar.
  • İyi bir lif kaynağı olduğu için kabızlığı giderir.
  • Portakal kabuğunun yağından elde edilen portakal yağı ile deride oluşan bazı sorunları gidererek cilde parlaklık ve aydınlık kazandırır.
  • Portakal kabuğu yağı deri altındaki kan ve lenfatik dolaşımı hızlandırır ve selülitlerin tedavisinde kullanılır.
  • Portakal kabuğu kurutulup kaynatılmış suya eklenip içildiğinde bağışıklık sistemini kuvvetlendirir.

Portakal Kabuğu Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

Kabuk Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Kabuk Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Güncel

Limon Kabuğunun Faydaları Nelerdir?

Limon Kabuğunun Faydaları Nelerdir?

Ceviz Yeşil Kabuğu Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Ceviz Yeşil Kabuğu Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Ceviz yeşil kabuğu, Bir çoğumuz cevizin faydalarını biliyoruz ve tüketiyoruz kimiz her sabah bir avuç kimiz birkaç adet yiyoruz. Cevizi tatlılarımız da yemeklerimizde t[...]

Nar Kabuğu Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Nar Kabuğu Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Nar kabuğu, bu meyvenin içeri kadar dışı yani kabuğu da faydalarını saymakla bitiremeyiz. Yapılan araştırmalara göre nar kabuğunun, kötü huylu kolesterolü azalttı�[...]

Soğan Kabuğu Suyu Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Soğan Kabuğu Suyu Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Soğan kabuğu suyu: Günlük hayatımızda neredeyse her yemekte kullandığımız soğanın kabuğunu çöpe atıyoruz. Çünkü faydalarını bir çoğumuz bilmiyoruz. Hiç dü�[...]

Limon Kabuğu Faydaları Nelerdir?

Limon Kabuğu Faydaları Nelerdir?

Limon kabuğu, günümüzde hepimiz tarafından kullanılan ve kullanıldıktan sonra çöp olarak atılan bir nesnedir. Fakat limonun çöpe atılan bu kısmı, içinde oldukça f[...]

Kabuk Tarçın Çayı Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Kabuk Tarçın Çayı Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Kabuk Tarçın Çayı hem kokusuyla hem de yararlarıyla sevilen bir çaydır. Tarçın ağacının kabuğundan elde edilen tarçın kabuk ya da toz şeklinde kullanılabilir. Tar�[...]

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6