Fındıkların fırında kavrulma sıcaklığının 150°C ile 180°C arasında değiştiği belirtiliyor. Düşük sıcaklıkta kavrulmanın daha yoğun bir aroma sağladığına dair bir bilgi var. Peki, bu düşük sıcaklıkta fındıkları kavurmanın lezzet açısından ne gibi avantajları olabilir? Ayrıca, yüksek sıcaklıkta kavrulmanın yanma riskini artırdığı söyleniyor, bu durumu nasıl önleyebiliriz?
Fındıkların fırında kavrulma sıcaklığının 150°C ile 180°C arasında değiştiği belirtiliyor. Düşük sıcaklıkta kavrulmanın daha yoğun bir aroma sağladığına dair bir bilgi var. Peki, bu düşük sıcaklıkta fındıkları kavurmanın lezzet açısından ne gibi avantajları olabilir? Ayrıca, yüksek sıcaklıkta kavrulmanın yanma riskini artırdığı söyleniyor, bu durumu nasıl önleyebiliriz?
Cevap yaz