Muz kabuğu reçeli yapmaya karar verdim ama hangi malzemeleri kullanmam gerektiği konusunda kafam karıştı. Olgun muz kabukları seçmenin ne kadar önemli olduğunu biliyorum ama tam olarak kaç adet kullanmalıyım? Ayrıca, şeker miktarını neye göre ayarlamalıyım? Limon suyu ve tarçın eklemem şart mı yoksa isteğe bağlı mı? Hazırlık aşamasında kabukları ne kadar haşlamalıyım? Sonuçta hem lezzetli hem de sağlıklı bir reçel elde etmek istiyorum. Başarılı bir reçel için başka ne gibi ipuçları verebilirsiniz?
Muz kabuğu reçeli yapmaya karar verdim ama hangi malzemeleri kullanmam gerektiği konusunda kafam karıştı. Olgun muz kabukları seçmenin ne kadar önemli olduğunu biliyorum ama tam olarak kaç adet kullanmalıyım? Ayrıca, şeker miktarını neye göre ayarlamalıyım? Limon suyu ve tarçın eklemem şart mı yoksa isteğe bağlı mı? Hazırlık aşamasında kabukları ne kadar haşlamalıyım? Sonuçta hem lezzetli hem de sağlıklı bir reçel elde etmek istiyorum. Başarılı bir reçel için başka ne gibi ipuçları verebilirsiniz?
Cevap yaz