Fıstık kabuğunu soymak gerçekten de zorlayıcı olabiliyor. Sıcak su yöntemiyle fıstıkları yumuşatmanın, kabuklarını kolayca çıkarmak için etkili bir yol olduğunu duydum. Bu yöntemi denemek isteyenler, dikkatli olmalı; çünkü kaynar su kullanırken yanma riski söz konusu. Mikrodalga yöntemini de duydum, pratik ama aşırı ısıtmaktan kaçınmak gerektiği söyleniyor. Elle soyma yöntemi ise taze fıstıklar için uygun ama zaman alan bir yöntem. Kimyasal yöntemlerin risk taşıdığına dair uyarıları göz ardı etmemek lazım. Taze fıstık bulmak, soyma sürecini daha da kolaylaştırıyor gibi görünüyor. Genel olarak, hangi yöntemi denemek istersiniz?
Fıstık kabuğunu soymak gerçekten de zorlayıcı olabiliyor. Sıcak su yöntemiyle fıstıkları yumuşatmanın, kabuklarını kolayca çıkarmak için etkili bir yol olduğunu duydum. Bu yöntemi denemek isteyenler, dikkatli olmalı; çünkü kaynar su kullanırken yanma riski söz konusu. Mikrodalga yöntemini de duydum, pratik ama aşırı ısıtmaktan kaçınmak gerektiği söyleniyor. Elle soyma yöntemi ise taze fıstıklar için uygun ama zaman alan bir yöntem. Kimyasal yöntemlerin risk taşıdığına dair uyarıları göz ardı etmemek lazım. Taze fıstık bulmak, soyma sürecini daha da kolaylaştırıyor gibi görünüyor. Genel olarak, hangi yöntemi denemek istersiniz?
Cevap yaz