Elma sirkesi yaparken elmaların kabuklarını soymak gerektiği konusunda kararsız kaldım. Kabukların besin değerleri oldukça yüksek ve özellikle lif, vitamin ve antioksidanlar açısından zengin oldukları belirtiliyor. Bu durumda, kabukları kullanmak, sirkede ekstra besin değerleri ve yoğun bir tat sağlamak açısından avantajlı gibi görünüyor. Fermentasyon sürecini hızlandırması da önemli bir artı. Ancak kabukların kimyasal kalıntılar taşıyabileceği düşüncesi de aklımı kurcalıyor. Temizlik konusunda dikkatli olmak elbette şart, ama kabukları kullanmak sağlığa faydalı mı, yoksa riskli mi? Bu konuda deneyim sahibi olanların fikirlerini merak ediyorum.
Elma sirkesi yaparken elmaların kabuklarını soymak gerektiği konusunda kararsız kaldım. Kabukların besin değerleri oldukça yüksek ve özellikle lif, vitamin ve antioksidanlar açısından zengin oldukları belirtiliyor. Bu durumda, kabukları kullanmak, sirkede ekstra besin değerleri ve yoğun bir tat sağlamak açısından avantajlı gibi görünüyor. Fermentasyon sürecini hızlandırması da önemli bir artı. Ancak kabukların kimyasal kalıntılar taşıyabileceği düşüncesi de aklımı kurcalıyor. Temizlik konusunda dikkatli olmak elbette şart, ama kabukları kullanmak sağlığa faydalı mı, yoksa riskli mi? Bu konuda deneyim sahibi olanların fikirlerini merak ediyorum.
Cevap yaz