Portakal kabuğunu tüketmenin sağlık açısından faydaları ve olumsuz etkileri ile ilgili bilgi okumak oldukça ilginç. Portakal kabuğunun C vitamini ve flavonoidler açısından zengin olması, bağışıklık sistemini güçlendirme potansiyelini artırıyor gibi görünüyor. Ancak, pestisit kalıntıları ve alerjik reaksiyonlar gibi riskler de var. Sizce, organik portakal tercih etmenin yanı sıra kabukları iyice yıkamak, bu riskleri azaltmak için yeterli mi? Ayrıca, sindirim sorunlarına neden olmaması için ne kadar miktarda tüketmek gerektiği konusunda bir fikriniz var mı?
Portakal kabuğunu tüketmenin sağlık açısından faydaları ve olumsuz etkileri ile ilgili bilgi okumak oldukça ilginç. Portakal kabuğunun C vitamini ve flavonoidler açısından zengin olması, bağışıklık sistemini güçlendirme potansiyelini artırıyor gibi görünüyor. Ancak, pestisit kalıntıları ve alerjik reaksiyonlar gibi riskler de var. Sizce, organik portakal tercih etmenin yanı sıra kabukları iyice yıkamak, bu riskleri azaltmak için yeterli mi? Ayrıca, sindirim sorunlarına neden olmaması için ne kadar miktarda tüketmek gerektiği konusunda bir fikriniz var mı?
Cevap yaz