Bademin kabuğunu soymak gerçekten de bazen zorlayıcı olabiliyor. Kaynar su kullanarak kabuğunu yumuşatmak fikri çok pratik görünüyor. Özellikle kabukların ince olduğu bademleri tercih etmek, işimi daha da kolaylaştıracağına inanıyorum. Fırında hafifçe kavurarak kabukları soyma yöntemini de denemek istiyorum; bu hem kabukları kolayca çıkartır hem de bademe farklı bir tat katabilir. Elle soyma yöntemi hakkında da, eğer taze badem bulursam bunu denemek ilginç olabilir. Bu yöntemlerin hangisinin daha etkili olduğunu deneyimleyerek görmek isterim. Başka ipuçları var mı?
Bademin kabuğunu soymak gerçekten de bazen zorlayıcı olabiliyor. Kaynar su kullanarak kabuğunu yumuşatmak fikri çok pratik görünüyor. Özellikle kabukların ince olduğu bademleri tercih etmek, işimi daha da kolaylaştıracağına inanıyorum. Fırında hafifçe kavurarak kabukları soyma yöntemini de denemek istiyorum; bu hem kabukları kolayca çıkartır hem de bademe farklı bir tat katabilir. Elle soyma yöntemi hakkında da, eğer taze badem bulursam bunu denemek ilginç olabilir. Bu yöntemlerin hangisinin daha etkili olduğunu deneyimleyerek görmek isterim. Başka ipuçları var mı?
Cevap yaz