Kabuklu fıstık kavururken ideal sıcaklık aralığının 160-180°C olduğunu öğrenince, bu konuda dikkat edilmesi gerekenleri merak ettim. Özellikle, bu sıcaklıkta fıstıkları 15-20 dakika kavurmanın yeterli olduğunu belirtmişsiniz. Peki, bu süre zarfında fıstıkların renginin altın sarısına dönmesi dışında başka hangi ipuçlarına dikkat etmemiz gerekiyor? Ayrıca, kavrulmuş fıstıkları saklarken serin ve karanlık bir yerin dışında başka bir öneriniz var mı?
Kabuklu fıstık kavururken ideal sıcaklık aralığının 160-180°C olduğunu öğrenince, bu konuda dikkat edilmesi gerekenleri merak ettim. Özellikle, bu sıcaklıkta fıstıkları 15-20 dakika kavurmanın yeterli olduğunu belirtmişsiniz. Peki, bu süre zarfında fıstıkların renginin altın sarısına dönmesi dışında başka hangi ipuçlarına dikkat etmemiz gerekiyor? Ayrıca, kavrulmuş fıstıkları saklarken serin ve karanlık bir yerin dışında başka bir öneriniz var mı?
Cevap yaz